Dag 11- 31 juli 2016

’s Ochtends wordt iedereen met kleine oogjes wakker. Het gezellige kampvuur heeft ervoor gezorgd dat we iets later in ons bed lagen. De kookouders halen alle restjes uit hun frigo en voorraad zodat we als ontbijt cornflakes, boterhammen en zelfs pudding of chocomousse kunnen eten. Daarna wordt alles opgeruimd, afgewassen en gepoetst. Al snel zijn de eerste ouders gearriveerd. Vlug wordt een verzameling geblazen voor de expeditieleden : het team van de papegaaien is de winnaar van de expeditie. Iedereen ontvangt een certificaat, een trofee en munten. Jungle Jane en Bamboe Bob zijn tevreden, zij maken zich klaar voor hun volgende expeditie : de Noordpool !

Binnenkort kan je meer foto’s van het bivak via de website bewonderen. Op die manier kan je nog wat nagenieten van het bivak.

Tot 27/08 voor de BBQ ! (klik voor de brief)

dag 10 – 30 juli 2016

De expeditie loopt bijna op zijn einde…..we beginnen alvast met inpakken. Het tentenkamp wordt afgebroken. De expeditie is goed verlopen vinden Jungle Jane en Bamboe Bob. De kookouders bereiden voor het laatst een heerlijk maal : een barbecue ! Na de maaltijd doet iedereen zijn pyjama aan en gaat met dekentje of slaapzak alvast een plaatsje zoeken rond het kampvuur. We zingen wat liedjes en dan mogen de aspi’s het vuur aansteken…..een mooi einde van een leerrijke expeditie.

Dag 9 – 29 juli 2016

Jungle Jane en Bamboe Bob zijn blij dat ze weer tot de expeditie behoren en niet meer in gevangenschap moeten leven bij de junglemensen. Ze zijn ook tevreden over de vorderingen van alle expeditieleden. De Rakkers en speelclub jongens oefende hun slagkracht tijdens base-ball. De speelclub meisjes leerden hoe te overleven met een minimum aan voedsel : boter, koekjes, bloemsuiker en chocoladepoeder. Zij toverden hiermee een lekkere taart. De kwiks oefenden hun orientatie vermogen en gingen in het nabijgelegen stadje op zoek naar de juiste route. De tippers leerden omgaan met water en hoe ze dit van punt A naar punt B kunnen overbrengen. De toppers maakten het bos onveilig en oefenden hun technieken in zelfverdediging. De keti-aspi deden het wat kalmer aan, zij hadden de afgelopen dagen al ‘hard’ gewerkt.