Startdag 2020

Na een lange maand vakantie zonder Chiro kunnen kondigen we graag het volgende, goede nieuws aan: zondag 13 september 2020 om 14u zal het komende chirojaar van start gaan!

Ben je nu klein of groot, wit of zwart, links of rechts… Als je maar ouder bent dan zes (geboren in 2014), vinden we wel ergens een plaatsje voor jou.

  • De leden die vorig jaar reeds zijn ingeschreven, zullen de komende week van hun leiding wellicht een uitnodiging krijgen met misschien nog tips over hun leiding. Nog geen brief gehad? Geen nood; op de startdag zal alles wel duidelijk worden.
  • Nieuwe leden (van 6 t.e.m. 18 jaar) kunnen zich de eerste zondag aansluiten bij een groep van hun leeftijd. Het inschrijven gebeurt in de maand september.
  • Ben je al te oud om lid te zijn, maar wil je toch nog graag aan Chiro doen als leider / leidster / sympathisant / …? Neem contact op met een van de huidige leiders / leidsters en kom zekers eens langs.

Volgens het huidige plan wordt iedereen aan de chirolokalen verwacht, Rietvennestraat 18. Mocht dit toch nog wijzigingen kennen, laten we dit jullie in de volgende week weten.

Wij kijken er alvast heel erg naar uit; hopelijk jullie ook.

Tot dan!
Chirogroetjes,
De leiding van Chiro Sint-Jan

Bivak

Beste ouders en beste leden,

We willen jullie graag op de hoogte brengen van de vorm die het bivak dit jaar zal aannemen. Om ieders gezondheid en veiligheid te kunnen garanderen hebben we ervoor gekozen om de leden (en leiding) op te splitsen in 2 bubbels van maximum 50 personen per bubbel. Elke bubbel zal afzonderlijk 5 dagen op kamp gaan in Mol
(Chiro Millegem – Nachtegaalstraat 16, 2400 Mol). 

  • bubbel 1: van 21 juli tot en met 26 juli. 
  • bubbel 2: van 26 juli tot en met 31 juli

Om deze reden zal er dit jaar ook geen bezoekdag zijn. De concrete indeling van de groepen in deze bubbels zullen we aan de hand van de inschrijvingen doen. Daarom is het belangrijk om voor 7 juni 2020 door te geven of uw kind al dan niet meegaat op bivak. Dit doet u door de Google Form in te vullen (zie stap 2).

We zouden willen vragen om de deelname van uw kind zo snel mogelijk te bevestigen. Om uw kind in te schrijven, moet u de volgende stappen doorlopen:

  1. Om te  beginnen zou u het document “risicogroepen pediatrie” moeten bekijken. Valt uw kind onder één van deze risicogroepen dan moeten we helaas vragen om uw kind niet mee te sturen op ons bivak. Wanneer de ziekte van uw kind stabiel en goed gecontroleerd is, vragen wij een doktersvoorschrift ter bevestiging. 
  2. Daarnaast willen we jullie vragen om deze Google Form in te vullen. Dit geldt als voorinschrijving.
  3. Verder willen we jullie vragen om de medische fiche in te vullen en door te scannen naar bivak@chirosintjan.be
  4. Voor deze 5 onvergetelijke dagen vragen wij een bedrag van 80 euro, te storten op het rekeningnummer BE60 0682 3216 4170 met vermelding “Bivak 2020 – NAAM – GROEP” (vb. Bivak 2020 – Jan Janssens – speelclubjongens). 

Tot slot begrijpen we heel goed dat dit vragen bij u oproept als ouder. Moest u met vragen zitten, twijfel niet om die te sturen naar bivak@chirosintjan.be of te bellen naar 0484 88 95 06 (GSM Simon). De gestelde vragen zullen we voor jullie bundelen en op onze site of de FB-pagina (Chiro Sint Jan) plaatsen. 

Vriendelijke Chirogroeten,
De Leiding

Geen Chiro tot het einde van deze maand

Naar aanleiding van het coronavirus heeft Minister van Jeugd Benjamin Dalle opgeroepen om alle Chiro-activiteiten te annuleren tot het einde van deze maand.
Daarom zal er dus op zondag 15 maart, zondag 22 maart en op zondag 29 maart geen Chiro gehouden worden. Meer informatie hieromtrent volgt nog.

Geen Chiro op 29 september!

Aanstaande zondag is het geen Chiro voor onze leden.

De leiding gaat het chirojaar voorbereiden tijdens hun eerste leidingsweekend. Zullen zij al grenzen gaan verleggen?

Wij zien jullie in ieder geval heel graag terug op zondag 6 oktober!

Grenzeloze Chirogroeten en tot gauw!


Startdag 2019

Na ons superkamp in Lommel kunnen we niet langer wachten. Op zondag 8 september vanaf 14u vliegen we er terug in: dagen vol Chiro!

Iedereen is welgekomen. Ben je geboren in 2013, dan mag je eindelijk deel worden van onze Chirofamilie. Altijd een beetje spannend, zo’n eerste keer Chiro, maar wij ontvangen iedereen graag met open armen. Kom dus zeker eens proberen! Zelfs tot 2003 kan je je als lid aansluiten, want Chiro Sint-Jan is er voor jong én oud(er).

De meeste leden kregen reeds een uitnodiging voor het volgende Chirojaar. Nog niets in de bus? Geen nood, de enveloppe is onderweg! Benieuwd wie jullie nieuwe leiding is? Nog even geduld, je komt het te weten op onze startdag.

Afspraak aan de Chirolokalen (Rietvennestraat 18) vanaf 14u.

Wij kijken er alvast reikhalzend naar uit.

Tot dan!
Chirogroetjes,
De leiding van Chiro Sint-Jan

Geen Chiro en Paaseispel

Zondag 21 april 2019 is het geen Chiro, we vieren dan immers Pasen.
Maandag 22 april 2019 vindt aan de Chirolokalen een reuzeleuk Paaseispel plaats. Iedereen is welkom vanaf 10u. De activiteit zal tot ongeveer 12u duren.

Fakkeltocht

Op 28 december 2018 organiseert Chiro Sint-Jan een fakkeltocht! We verwachten iedereen om 18u30 aan de Chirolokalen. Na de fakkeltocht kan je jezelf nog wat opwarmen aan de gezellige vuurkorven. Daarnaast zijn er heel wat lekkere versnaperingen en drankjes te krijgen. We werken met een vrije gift, maar vragen toch dat iedereen zich inschrijft via fakkeltocht@chirosintjan.be. zodat we zeker genoeg hapjes en drankjes kunnen voorzien!

Tot dan!

 
Fakkeltocht
 

Christus Koning

Beste ouders,
Beste leden,

Zondag 25 november 2018 is het weer tijd voor de jaarlijkse feestdag van de Chiro: Christus Koning. We organiseren een leuke activiteit die dit jaar volledig zal doorgaan aan onze Chirolokalen.
De leden worden verwacht van 11u tot 17u. Onze geweldige kookouders voorzien ‘s middags een lekkere warme maaltijd. Om de aantallen goed in te schatten, werken we via inschrijving: je kan je kind(eren) inschrijven door een mailtje te sturen naar christuskoning@chirosintjan.be. Geef ook even een seintje als je kind er niet vanaf het begin bij kan zijn.
In de namiddag zullen we vooral buiten spelen, dus voorzie ook best een regenjas en warme (speel)kleren.

We kijken al uit naar deze dag en hopen op een voltallige opkomst.
Groetjes en tot dan,
De leiding

46444384_252572532101196_5682764580451778560_n

Eettent

Beste ouders, familie, vrienden en sympathisanten,

Dit jaar nemen we een grote tent mee op bivak die gebruikt zal worden als eet- en speelruimte. Het brengt echter veel werk met zich mee om die tent op te zetten en daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die op zaterdag 21 juli vanaf 13u30 willen meehelpen om de eettent op te zetten. Wij zorgen voor drank en een versnapering. 

Wie graag wil meehelpen, stuurt best een berichtje naar  bivak@chirosintjan.be 

 

Bivak

Beste ouders,

Het bivak staat nu wel echt voor de deur. Hieronder vindt u nog eens de belangrijkste data terug. 

Vrijdag 20 juli van 16-19u: De oudste groepen (Tito, Keti, Aspi) kunnen hun valiezen komen binnenbrengen aan de Chirolokalen. Deze valiezen zullen meegaan met de camion. Ouders die nog een keukenhanddoek moeten binnenbrengen kunnen dat ook dan komen doen. Maar het is ook mogelijk ze mee te brengen op de eerste dag van het bivak. 

Zaterdag 21 juli om 11u: De oudste groepen verzamelen met hun fiets aan de Chirolokalen om van daaruit te vertrekken naar de bivakplaats. Zorg ervoor dat je fiets in orde is en vergeet ook zeker niet een lunchpakket en voldoende drinken mee te nemen. 

Zaterdag 21 juli om 19u: De jongste groepen (Speelclub, Rakwi) worden verwacht op de bivakplaats. We logeren dit jaar in De Biberist, Zonhoevestraat 3A, 3740 Beverst, Bilzen. Iedereen kan zich op zijn gemak eventjes installeren. Om 20u wordt er gefloten voor de eerste verzameling van dit bivak en dat is dan ook het officiële startsignaal van het bivak. Na de verzameling nemen we afscheid van de ouders en beginnen we volop aan sport en spel. 

Vrijdag 27 juli van 17u tot 20u: Alle ouders, tantes, nonkel, grootouders, vrienden en sympathisanten zijn dan welkom op de Bezoekdag. We voorzien eten en drinken aan democratische prijzen. Dit jaar vindt ook de Miss-Bakselverkiezing plaats. Meer informatie hierover vind je terug in je mail, op de Facebookpagina of op deze website bij Bezoekdag.

Dinsdag 31 juli om 10u30: De jongste leden kunnen terug opgehaald worden op de kampplaats. Om 12u vertrekken de oudste leden met de fiets terug naar de Chiro, waar ze normaal gezien rond 13u30 zullen aankomen. De leiding laat die dag nog weten hoe laat de valiezen kunnen afgehaald worden. Dit zal waarschijnlijk in de namiddag of vroege avond zijn.

Het is belangrijk dat elk lid in het bezit is van een uniform. Bij ons bestaat het uniform uit: een sjaaltje, een pull en/of een T-shirt. De uniformen kunnen besteld worden door een mailtje te sturen naar bivak@chirosintjan.be. Wij zorgen er dan voor dat de bestelde artikelen klaarliggen op de eerste dag van het kamp. Bij alle andere vragen kan je uiteraard ook terecht op dat mailadres.