Dag 1 – 21 juli 2016

Volgens welingelichte bronnen zit Chiro St. Jan dit jaar op expeditie in de jungle….

Tijdens dit evenement worden ze vergezeld door 2 ontdekkingsreizigers : Jungle Jane en Bamboe Bob ! Ze zien er in ieder geval uit alsof ze weten waarmee ze bezig zijn. Er hangt zelfs een portflolio van hun avonturen op in de refter.

Om organisatorische redenen hebben zij de deelnemers onderverdeeld in 4 teams, deze teams zullen in de loop van de expeditie aan een hele reeks fysieke testen onderworpen worden, maar met groepsbenamingen zoals apen, slangen, tijgers en papegaaien lijkt me dit geen probleem.

Dag 1 werd alvast een dag met veel zwoegen en zweten, zelfs door mensen die niet deelnemen aan de expeditie, er moet een camion leeggemaakt worden, tenten opgezet worden, inrichten van de jungle en de bijbehorende gebouwen.

De expeditie is ’s avonds gestart met een verkenningsspel, waarbij de 4 teams een aantal expeditie-technieken dienen aan te leren. Jungle Jane en Bamboe Bob hebben ons inmiddels laten weten dat het spel heel interessante resultaten heeft opgeleverd. De 4 teams hebben allemaal met glans de eerste testen doorstaan ! Niet verwonderlijk, vinden wij na al die chirozondagen van ravotten en spelen.

Ik moet ook meegeven er hangt een sfeer van verkennen ! Wij hebben ook al wezens ontdekt van de dierlijke soort die we nog moeten gaan beschrijven in ons logboek.