Dag 2 – 22 juli 2015

Op 22 juli kwamen we in het westen aan met de boot. Voormiddag verzonnen de groepen een naam voor hun clan en maakten ze elk een prachtige vlag.
Onderweg naar het eten kwamen ze een eigenaardige figuur tegemoet. Het was de koning van Engeland, Edward. Hij werd beschermd door zijn ridders en ook de prinses was erbij.
De koning beweerde dat de Vikingen zijn land waren binnengedrongen. Hierdoor werden de Vikingen boos en stonden ze op het punt om de strijd aan te gaan met de ridders maar toen kwam de prinses tussen en maakte duidelijk dat het geen zin had.
Toen iedereen afgekoeld was zei de koning dat de Vikingen in het land mochten blijven indien ze een reeks opdrachten vervulden. De Vikingen gingen de uitdaging meteen aan en de ridders haalden een reusachtige rol boven met HONDERD moeilijke opdrachten. Dat hadden de Vikingen niet verwacht…
Namiddag speelden de leden in hun eigen groep. Voor het avondeten maakten we een mooie foto met iedereen samen en ook foto’s per clan.
’s Avonds speelden de keti een spel tegen de aspi’s: vossenjacht! De aspi’s moesten een balk bij een bepaald punt proberen te krijgen en de keti moesten dit zien te voorkomen. Het was heel spannend maar na 4 jaar was het de aanvallers uiteindelijk nog eens gelukt om op het punt te geraken zonder getikt te worden!