Dag 3 – 23 juli 2016

Jane en Bob hebben vandaag geheime opdrachten bij die de expeditieleden tot een goed einde moeten brengen. De meer ervaren expeditieleden worden voor het uitvoeren van deze opdrachten meteen op survivaltocht gestuurd. De jongere deelnemers krijgen eerst nog een korte dagopleiding in het basiskamp. Er gebeuren daar heel wat dingen : werken met klei, lopen, dansen, voetbadjes nemen tot poseren voor de camera….spannend wat er allemaal inbegrepen zit in zo een dagopleiding !

’s Avonds krijgen de expeditieleden een wel zeer speciaal gerecht voorgeschoteld : hete hond ! Als je het zo hoort een wat apart gerecht, tenzij je in China woont. Ik moet meegeven dat onze expeditieleden echt wel voor alles openstaan en dat is de mentaliteit die je moet hebben op expeditie. Er zijn zeer jonge expeditieleden die zelfs 4 stuks hete hond opaten ! Zij gaan morgen zeker niet voor verrassingen komen te staan of honger moeten lijden tijdens de expeditietocht, wie weet wat ze daar tegenkomen…..Na de maaltijd volgde nog een avondspel : Battle royal een heuse strijd die jammer genoeg in het water viel, regenseizoen al aangebroken ?

Inmiddels hebben Jane en Bob ons de tussentijdse resultaten van de eerste 2 proeven meegedeeld. Het team tijgers en het team slangen heeft een mooie score van 36 punten bij elkaar gehaald. Het team papegaaien doet het iets beter met 40 punten, maar spannen de kroon met 41 punten is het team apen. (aan u om te raden bij welke diersoort uw zoon of dochter behoort). Jane en Bob zijn tevreden met de behaalde resultaten en wensen alle teams succes met het verdere verloop van deze expeditie !