Dag 3 – 23 juli 2017 (avond)

De liefde tussen Pieter en Liene wordt ’s avonds officieel bezegeld met een plechtige huwelijksceremonie. En dat het allemaal iets heeft mogen kosten, wordt al snel duidelijk wanneer de konkelnieuwe limousine – getooid in een kleur die Pieter’s liefde voor Liene treffend weergeeft – in de verte komt aangereden. Spoedig verzamelt de voltallige chiro – leden Èn leiding – aan de ingang van de kampplaats, waarbij spontaan een erehaag wordt gevormd om het verliefde koppel welkom te heten. Het evenement is tot de puntjes verzorgd: de ceremonieruimte is bijzonder feestelijk ingekleed.

Aan het altaar nodigt de priester eerst bruidegom, dan bruid om met hun getuige naar voren te treden. De korte maar krachtige plechtigheid wordt geleid door E.H. ZBigniew Alcoholovski, een man
van Oosteuropese origine die zich in onze streken is komen vestigen om zich te laten behandelen voor een bijzonder zeldzame huidaandoening: zijn haar wordt blauw wanneer hij onzin dreigt te verkopen. Na het sermoen van de priester en het afleggen van de huwelijksbeloften, komt het moment waarbij beide geliefden aan iedereen hun liefde voor elkaar met een innig lichamelijk gebaar: een schrale, onwennige glimlach.

Na de plechtigheid kan het bruidsfeest nu echt van start gaan. Onze gepatenteerde koppelaarster Eliane zorgt voor de perfecte match. Op basis van karakter, uiterlijk, voorkeuren van de genodigdheden alsook persoonlijke vooroordelen ziet zij er op toe dat de koppeltjes onder de meest ideale omstandigheden worden gevormd. De fotoshoot die meteen daarna volgt laat blijken dat de koppels in de meeste gevallen ronduit perfect zijn. Eliane blijft zelf helaas wat op haar honger zitten: zij moet het een hele avond stellen met een dom blondje.

De dansavond wordt opgeluisterd door DJ “A Capella Kobe”, die de aanwezigen een hele avond lang aan de draai weet te houden.

Wordt vervolgd