Dag 5 – 25 juli 2016

Wat volgt is nog een verslagje van de tweedaagse van de oudste groep :

Keti-Aspi’s op fietsvakantie

De oudste leden van onze chiro beleven hun bivak in het thema “De mol”, u kent het wel, het spelprogramma op tv. Er worden opdrachten uitgevoerd in ruil voor prijzengeld maar de ‘mol’ saboteert dit natuurlijk, zodat hij met de prijzenpot kan gaan lopen. Aan het begin van deze 2-daagse die startte op 23/07 en zou eindigen de dag erop had de leiding een opdracht bedacht. Deze opdracht was duidelijk : zoek Ludwig met een walkie talkie in de omgeving van de kampplaats! Dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Het heeft geduurd tot 13u05 alvorens hij gevonden werd. De groep is niet geslaagd in de opdracht en heeft daardoor een grote prijs gemist. Die mol is zijn werk goed aan het doen……

Ze zijn dan uiteindelijk met de fiets vertrokken naar Kasterlee, dit werd een tocht die langer zou duren dan verwacht. Gelukkig had de leiding zich heel goed voorbereid op de fietstocht. Ze hadden zichzelf ook goed bijgeschoold als fietsenmaker, moest er zich toch een probleem voordoen. En…..het duurde niet lang of er was een lekke band. “Geen nood”, riep Tom, “laat dat maar aan mij over, dit klusje is zo geklaard”. Tom is een man van zijn woord. De band werd hersteld en inderdaad, na een poosje kon men verder fietsen. De etappe zou 30 km bedragen, met de fiets goed te doen….tot dat dezelfde band weer lek liep….. Tom haalde snel zijn werkgetuig weer boven om alles opnieuw professioneel dicht te plakken. Na een mum van tijd zat iedereen weer op zijn zadel en aan de trappers, genietend van de stralende zon op weg naar Kasterlee.

Niemand kon voorspellen wat er zou volgen, wellicht had het lot andere bedoelingen….”Lekke band”, riep iemand, dezelfde persoon trouwens wiens band al 2x met uiterste precisie geplakt was door Tom. Tom gaf niet op en opnieuw liet hij zien wat hij allemaal kon. Omstreeks 20u30 komt de groep aan aan hun hotel ! De 30 km lange tocht heeft 6u geduurd. Wij vragen ons af of deze expeditie te voet ook geen optie was geweest, een goede wandelaar kan 5 km per uur wandelen 5 km/u  x 6u  is……

In het hotel ziet het er heel anders uit dan in het basiskamp, er is een pooltafel, een pingpongtafel en een zwembad dat welliswaar leeg is (amateurs). De groep houdt er ‘s avonds een soort eigenaardig avondspel waarbij ze de plaatselijke horeca en later de struiken onveilig maakt……’s Ochtends wacht hen een ferm ontbijtje in het hotel, dit was de meest gezonde maaltijd van de hele tweedaagse (broodjesbar-frituurkost 2x). Na het luxe-ontbijtje moet er terug ingepakt worden en fietst men terug naar het basiskamp.

Het verloop van de terugtocht is niet zo vlot als gedacht, er fietst namelijk een trage en luide chiromeisjesgroep voor onze groep. Plots ziet Tom een speciale automaat, hij doet de hele groep stoppen. Het blijkt te gaan om een automaat met fiestbanden ! De fietsband wordt nu zeer vakkundig vervangen zodat de rest van de heentocht zeer vlot verloopt. Ze vinden eindelijk ook nog een winkel die ‘s zondags open is om wat fris en versnaperingen te kopen. Bij aankomst in het basiskamp bewonderen ze hun eigen creatie : een zwembad MET water ! En het duurt niet lang vooraleer de hele groep lekker zit te pletsen in dat water.

Wat gebeurde er vandaag dan wel niet allemaal op de kampplaats ?

De dag begon heel vredig, Jungle Jane en Bamboe Bob moesten de indrukken van de laatste dagen verwerken. Dus alles startte in een relaxed tempo, maar die rust was snel verdwenen na de platte rust. Toen klonk er een hels lawaai dat precies vanuit de eetzaal kwam. Wij vreesden het ergste : onze kookouders zullen toch niets aan de hand hebben ! Wij zijn allemaal naar de eetzaal gesneld. Daar aangekomen lag de eetzaal helemaal overhoop en was er niemand te zien. Jungle Jane en Bamboe Bob hadden gelukkig alles stiekem kunnen filmen, het zijn echte professionals ! Zij vertelden ons dat dit het werk was van vreemde ‘jungle-mannen’. Ze zullen een onderzoek instellen om er achter te komen wat dit allemaal te betekenen had. Hopelijk is morgen alles terug rustig en kunnen we verder met de expeditie.