Dag 6 – 26 juli 2017

Koning Pieter van België wordt zachtjes gewekt door het klaroengeschal van zijn 3 hoflakeien. Prompt staat hij op en hult hij zich in de koninklijke gewaden die – netjes geplooid en gestreken – in zijn dressing tent op hem liggen te wachten. Dan valt zijn oog plots op het gouden koninklijke kroontje dat naast de gewaden ligt. Ineens beseft hij dat deze kleren helemaal niet bij zijn imago passen. Want Pieter is hip, Pieter is cool, Pieter is the man en Pieter is smooth. De vibe is chill, life is Rock & Roll. Bring on the party! Tijd voor een namiddagfestival! De paniek valt duidelijk af te lezen bij de leidingsploeg wanneer ze vernemen wat Pieter dit keer van plan is. Hoe organiseren we in godsnaam op die korte tijd zo’n festival? En waar gaan we al dat volk halen? In ijltempo wordt de kampplaats opgeruimd, tafels en stoelen herschikt en wordt een heuse main stage in elkaar getimmerd. Het betere leidingswerk wordt ondertussen noodgedwongen overgelaten aan de Keti-Aspi leden, die de kinderen  geïnspireerd vermaken met tal van nieuwe en zelfbedachte spelen.
Vervolgens krijgen de kinderen authentieke vip-toegangsbandjes en worden ouders verwittigd van het op handen zijnde festival. Het was immers reeds te laat om de plaatselijke bevolking te verwittigen. Om 16u30 stipt gaan de deuren van het festival open. Toegang tot de terreinen wordt streng gecontroleerd door veiligheidspersoneel, wat tot de gebruikelijke wachtrijen leidt. Het kan de pret niet drukken. De bezoekers maken allemaal gretig gebruik van het “Access All Areas” concept, waarbij ze ook toegang krijgen tot alle artiestenvertrekken. Food en drinks worden voorzien door de kookploeg, die voor de gelegenheid een festivalfeestelijk uitgedoste foodtruck hebben laten aanrukken. DJ “A Capella Kobe” zorgt vanop de main stage weerom vakkundig voor de muzikale behoeften.
Tegen 19u30 loopt het festival tegen het einde aan. De artiesten moeten immers na de door hun opgevoerde – 3 uur durende – performance bij hun opgetrommelde fans weer even bekomen. Ze nemen – zoals het een professionele artiest betaamt – op gepaste wijze afscheid van hun fans, al valt dit afscheid bij velen nogal zwaar. Sommigen houden de ogen niet droog, en het valt op dat vooral onze jongere artiesten alles in het werk moeten stellen om hun ontroostbare fans gerust te stellen.

wordt vervolgd