Dag 7 – 27 juli 2017

De vallende ziekte van de tippers van afgelopen dagen moet bij Pieter onbewust een diepe indruk hebben nagelaten. Hij verschijnt op de ochtendverzameling met een paar krukken, naar eigen zeggen omdat hij een been gebroken heeft. Het toeval wil dat – uitgerekend vandaag – competitieve spelen op het programma staan. Het voorziene programma wordt licht bijgestuurd en omgevormd tot een soort “Paralympische Spelen”.
Meteen na het ontbijt gaan de Spelen officieel van start. De deelnemers worden ingedeeld in 2 teams naargelang hun specifieke beperking: het ene team bevat mensen waarvan het brein helaas nog niet volgroeid is – in de volksmond wordt deze groep ook wel eens “kinderen” genoemd. Het andere team bestaat dan weer uit mensen met sociaal dysfunctioneel gedrag, beter bekend als “leiding”. De twee teams zullen tegen elkaar strijden voor eer en glorie in een epische zeskamp.
Achtereenvolgens komen volgende disciplines aan bod: trefbal, kamphamsteren, touwtrekken, “dikke bertha”, erehaagspurt en balwerpen. Vooral tijdens het touwtrekken en het balwerpen worden de verschillen inzake kracht en strategisch inzicht pijnlijk duidelijk: de overmacht van het team “kinderen” blijkt te groot. De uitslag van deze spelen is dan ook onverbiddelijk: leiding – kinderen: 7 – 9.
Tijdens de namiddag komt het atletische luik van deze Spelen aan bod, waarbij elk van de groepen aan individuele disciplines deelnemen: zo gaan de Speelclub Jongens zwemmen in het stedelijke niet-Olympische zwembad, terwijl de Keti-Aspi elkaars krachten meten tijdens de “Soap Games”: een discipline die het midden houdt tussen vlaggenroof, tienbal en rugby, telkens voorzien van zeep – bijzonder veel zeep.

wordt vervolgd