Geschiedenis

Hoe het ooit allemaal begon…

In 1968 waren er enkele vrolijke mensen op de Hei die het beu waren om zich te vervelen. Die mensen wilden zich inzetten voor de kinderen op de Hei. Waarom zouden ze niet eens beginnen met het organiseren van spelnamiddagen in de vakanties?

En ja hoor, zo gezegd, zo gedaan: Elke vakantie organiseerde men een plezante spelnamiddag voor de kinderen van de Hei. Omdat dit goed lukte, kwam er iemand met het idee om een Chiro op te richten. Iedereen was razend enthousiast en ging akkoord. De begeleiding is toen al de huizen van de Hei afgelopen om kinderen te verzamelen. En wees gerust, er stonden toen nog niet zoveel huizen op de hei dan nu. Toen dit gedaan was, zijn ze met enkele leiders, leidsters en natuurlijk leden gestart met chiro, nl.: Chiro St.-Jan. Ook al is de chiro begonnen met een klein aantal leden, het ledenaantal is steeds blijven groeien met de nodige ups en downs.

Op bivak gaan was er toen nog niet echt bij. In 1970 zijn ze pas voor het eerst op bivak gegaan van 21 juli tot en met 31 juli. Een datum die in het leven van Chiro St.-Jan nog steeds heel belangrijk is. Want vandaag de dag gaan we nog steeds op bivak.

De chiro groeit nu nog steeds en wij zijn dankbaar voor de mensen die ooit voor de chiro hebben willen strijden en vechten. Wie weet, misschien was er anders geen chiro meer.